Dorthe Gerlach og Tobias Rahim har på hver deres måde taget danskerne med storm. Nu kan årets festugegæster se frem til at opleve dem begge, når de indtager Randers i årets festuge.

Tobias har på rekord tid haft millioner af streams og uundgåelige radiohits. Dertil kan tillægges flere udsolgte koncerter. 2021 blev året hvor Danmark for alvor forelskede sig i Tobias Rahims forførende lyrik, euforiske lyd og fængslende visuelle univers i form af kæmpehittet 'Stor mand'.

Tobias er en kunstner, der skaber sit helt eget rum, hvor han leger med ærlige følelser og poetisk, grænsesøgende lyrik - tilsat et æstetisk ofte provokerende, men smukt udtryk. Det er et frirum, hvor der er plads til tabuer, politiske budskaber, fest, humor, sex og ulykkelig kærlighed.

Dorthe Gerlach blev opdaget som 17 årig, da hun sang på gågaden i Randers. Det blev starten på både ægteskab og en succesfuld karrierer sammen med guitaristen Michael Hartmann. Det er blevet til langt over 100.000 solgte albums som duoen Hush. De har også spillet adskillige tætpakkede turneer - både som hovednavn og som opvarmning for John Mayer, Jamie Cullum og Turin Brakes. Hush er desuden blevet tildelt den europæiske Border Breakers Award i Cannes.

Men Dorthe kan i den grad også stå på egne ben. Hun har lige siden det første soloalbum i 2015 skabt et på en gang drømmende og ærligt musikalsk univers med sine danske sange. Senest i 2021 med udgivelsen 'Krigerhjerte', hvorfra singlen 'Plastiksvanebåd' gik i fast rotation på P4.

"Til årets gratis festugekoncert har vi fundet to forskellige solister, der på hver sin måde er stjerner på den danske musikhimmel. Jeg ser frem til, at de kan samle både unge og det lidt mere modne publikum til en fælles oplevelse", siger festugechef Mette Bertelsen.

Dobbeltkoncerten, der bliver en del af en række koncerter på Værkets amfiscene, finder sted torsdag den 18. august, kl. 16.30-18.30. Det samlede koncertprogram vil blive offentliggjort senere.

Randers Festuge 2022 afholdes i dagene 12.-20. august. Her er hele byen vært for en fest, der bliver skabt i fællesskab og for hinanden. Det bliver ni dage med mange kulturoplevelser, musik, kunst, fællesskab og bevægelse. Ni dage, hvor alle mærker pulsen i Randers. Årets festugeprogram bliver løbende offentliggjort på www.randersfestuge.dk.

 

Kontaktinformation

Festugechef Mette Bertelsen, Randers Festuge, mobil: 5156 2004

Arrangører

Log på