”Ud Af Det Blå” - ny DMA Blues-pris

Onsdag åbnes for indstillinger til årets DMA Blues – og dermed er det tid at udpege blå favoritter gennem det seneste år, nu altså inklusive hæder til blå nybrud.

”Ud Af Det Blå” er titlen på den helt nye DMA Blues-pris. Prisen ønsker at anerkende nye eller alternative nuancer af blåt inden for musikkens verden, og bliver den tredje statuette, når årets DMA Blues-priser skal uddeles til august.

I dag åbnes der nemlig op for indstillingerne til årets DMA Blues, hvor der efterlyses kandidater til ” Årets Danske Bluesudgivelse” og ”Blues Liveprisen” samt hædersprisen ”Årets Hoochie Coochie Man/Woman” til en ægte ildsjæl inden for genren. Og nu altså også ”Ud Af Det Blå”-prisen.

Alle kan indstille kandidater og få mere info ved klik på nedenstående links – der er frist for indstillinger 10. april. Herefter går en dansk/international jury nedsat af Tempi, JazzDanmark, ROSA og Blues Danmark i gang med at lytte/se – og nominere.

Kort om priserne:
Årets Danske Bluesudgivelse: Gælder danske album (cd, lp, fra streaming-tjenester m.v) i perioden 30. april 2020 – 10. april 2021.
Link: http://app.festivall.dk/application/wjCe5EHOd0y6H4zF-JTjiw/

Blues Liveprisen: Vanligt bedømt ud fra fysiske liveoptrædener, men i disse corona-tider også on-line koncerter, streaming-koncerter, sammenhængende liveudsendelser m.v. af ca. 25. minutters varighed eller mere. Periode 30. april 2020 – 10. april 2021.
Link: http://app.festivall.dk/application/C62hI-KnMkGMxCco_uEmLg/

Ud Af Det Blå: Prisen gives til et nyt navn/ubeskrevet blad, der i det forgangne år i særlig grad har gjort sig bemærket, enten med et nyt og anderledes take på en blå musikalsk feeling eller som besidder et særligt talent, musikalitet og forståelse for bluesmusikken og dens beslægtede genrer.
Link: http://app.festivall.dk/application/s_HyZovCR06yqGjd7tmlRA/

Ud over ovennævnte tre statuetter hylder DMA Blues også ”Årets Hoochie Coochie Man/Woman” – en ægte ildsjælspris.
Link: http://app.festivall.dk/application/LxuuH1AHS0e5Fo_38rUMTA/

De tre DMA Blues-statuetter og ildsjælsprisen uddeles, når der onsdag 18. august er festaften for DMA Blues på Værket i Randers. Selve programmet offentliggøres efter påske. Glæd dig!

*) Titlen ”Ud Af Det Blå” er fundet efter åben henvendelse til det danske musikmiljø. Vi siger tak for mange gode forslag, og vi kvitterer med 2 x VIP-billet til DMA Blues-festen 18. august i Randers til vinderen.

Yderligere info:
MC Hansen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

- - -
DMA Blues arrangeres af JazzDanmark, ROSA, Tempi og Værket i samarbejde med Blues Danmark - med støtte fra Randers Festuge og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

Arrangører

Log på