Årets store blues-fest og -prisuddeling på Turbinen i Randers løfter nu sløret for de bands og artister, der konkurrerer om de ikoniske DMA-statuetter ved Danish Music Awards Blues til august.

Danish Music Awards Blues byder ud over prisoverrækkelse også på livemusik i særklasse – og senest har den zimbabwiske soulsangerinde Miriam Mandipira sluttet sig til prisfestens brede live-program. Sangerinden flyttede i 2007 til Danmark og er efterfølgende blevet omtalt som den danske jazz-dronning. I 2016 vandt hun selv en DMA, og hun har flere albums bag sig – både som soloartist og i forskellige konstellationer inden for jazz og blues. Hun tager arven op fra soulede, jazzede og bluesede sangerinder som Billie Holliday, Etta James og Aretha Franklin og hendes sjælfulde stemme supplerer på fornemmeste vis aftenens live-program, der ikke bare hylder de blå toner, men også udfordrer og eksperimenterer genrens rammer.

Foruden Miriam Mandipira byder aftenen nemlig også på den islandske troubadour og alt-muligt-musiker Mugison, der ikke lige sådan lader sig definere af én genre, og kvalitetstid på scenen med 2x Loveless. Far James har skabt en karriere inden for den roots-musik, han er rundet af, mens sønnike Shaka har givet sig i kast med blandt andet reggae, R&B og herhjemme mest er kendt for radiobaskere som ’Tomgang’ og ’Ikke mere tid’.

Aftenens husorkester består af den svenske multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren og den danske trommeslager Casper Simonsen. Aftenens vært er musiker og sangskriver MC Hansen.

Danish Music Awards Blues 2019 arrangeres af Dansk Rock Samråd – ROSA i samarbejde med JazzDanmark, spillestedet Turbinen og Randers Festuge.

Leder af ROSA, Gunnar Madsen, ser frem til årets blues-hyldest – ikke mindst på grund af genrens store betydning for nutidens rytmiske musik.”Blues-musikken lægger grundtonen til mange musikalske spor. ROSA fejrer – i samarbejde med JazzDanmark - blues-musikkens rødder og aflæggere med DMA Blues for tredje gang på Turbinen i Randers. En fest for de blå toner! En hyldest til både traditionen og mangfoldighed. Med tre priser til dem, der bærer musikken videre, oveni hatten,” siger han.

Du kan læse mere om Danish Music Blues Awards på www.turbinen.dk

De nominerede er:

Årets Bluesudgivelse 2019:
Big Creek Slim - First Born
The Cornbread Project - Catawampus
Lothar - Nande - Schack - Walk right in
Sidetrackers - Live in the Studio
Trouble Cats – 4

Blues Live Prisen 2019:
Grarup Allstars
Laust Krudtmejer Nielsen
Mike Andersen Band
Mojo Makers
The Cornfeds

I juryen sidder:
Michael Freeman, The Blues Foundation i Memphis TN, USA
Kurt Baagø, Freelance Journalist og radiovært
Espen Strunk, Gaffa
Peter Buhl, koncertarrangør og bestyrelsesmedlem i Foreningen Blues Danmark

Arrangører

Log på