Tag med på fortællingernes forunderlige vandring en smuk aften i august.

Randers Fortællerne inviterer onsdag den 15. og torsdag den 16. august præcis kl. 19 til to aftener med fortællinger og musik i udvalgte gårde og haver i den østlige del af bykernen, og fortællerne står klar på P-pladsen v/ Sejl- Og Motorbådsklubben ”Fjorden”, Toldbodgade 12, 8930 Randers NØ, med bykort og gode historier!  

”Baggårdsfortællinger” begynder i år på P-pladsen ved Sejl- Og Motorbådsklubben ”Fjorden” i Toldbodgade. Her mødes aftenens fortællere og tilhørere med billetter. I samlet trop vandrer vi mod det første fortællested. Undervejs fordeles 40 klapstole til deltagere, der har billet med lån af klapstol. Billetterne er købt hos AOF Randers fra den 6. august eller hos FOF Randers fra den 13. august.

Turen går videre fra den ene unikke baggård, have eller plads til den næste i den østlige del af bykernen, og vi hører den ene forunderlige, fornøjelige historie efter den anden.

Randers Fortællerne og deres gæstefortællere bidrager med fantastiske og underfundige fortællinger af mange slags, bl.a. eventyr, barndomserindringer, fortællinger med historisk strejf, myter, sagn, humoristiske og dramatiske historier. Der er nutidige fortællinger og historier fra gamle dage. Nogle historier har fortællerne selv oplevet, andre er inspireret af litteratur og fantasi. Randers bys historie indgår ikke i fortællingerne.

Onsdag den 15. august er gæstefortæller Søren Erik Nissen, Ø. Bjerregrav, på programmet sammen med Randers Fortællerne Lisbeth Nielsen, Anne-Mie Dollerup, Ann-Louise Lauridsen og Vibeke Svejstrup.

Torsdag den 16. august vil Else Abrahamsen, gæstefortæller fra Aarhus, og gæstefortæller Søren Erik Nissen samt Randers Fortællerne Rune Green, Vibeke Svejstrup og Aase Klith give historierne liv og sjæl.

Birthe Stegmann vil de to aftener lokke sprøde toner ud af sin harmonika for at skabe den rette stemning.

Turen går begge aftener fra P-pladsen ved Sejl- Og Motorbådsklubben ”Fjorden” med kurs mod J.V. Martins Plads og Tøjhushavekvarteret, hvor fortælling og musik frydefuldt spiller sammen med den unikke stemning, som hver gård og hver have rummer. Med klapstole under armene følger vi ruten videre af bl.a. Marienlundsgade, Tøjhushavevej, Moltkesgade og Dronningensgade. Vi passerer Lene Bredahls Gade og Gaia Museum og når efter flere fortællinger frem til Niels Ebbesens Gade og en trappe. Næste fortælling venter forude inden turen går til aftenens sidste sted, hvor kaffe og te samt kage er gjort klar til servering. Randers Fortællerne glæder sig til at være værter. Nu er det tid til et par små kaffehistorier.  

Billetter á 60 kr. - inkl. kaffe/te og kage samt evt. lån af klapstol - kan købes eller evt. bestilles hos FOF, J. V. Martins Plads, tlf. 87 12 40 40 fra den 13.08. eller hos AOF, Odinsgade 4, tlf. 86 43 00 00 fra den 06.08.

Der er 40 billetter med lån af klapstole. Et mindre antal billetter til deltagere med egen stol købes også hos FOF eller AOF.

Medbring gerne en lun trøje, hvis det mod forventning, skulle blive en kølig aften.

I tilfælde af styrtregn eller lign. flyttes ”Baggårdsfortællinger” til FOF Randers, J. V. Martins Plads.

I Randers' mange spændende baggårde og haver er der siden 2002 blevet fortalt fantastiske, forunderlige og finurlige historier, myter, sagn, eventyr og skrøner i Randers Ugen.

Fra 2004 har der været mulighed for at opleve den levende fortælletradition udendørs to gange årligt, i maj og i august, som et af Randers Ugens tilbud til borgerne.

 

Arrangører

Log på