For andet år i træk afholder Dansk Rock Samråd (ROSA) og JazzDanmark bluesfest i Randers og hylder bluesgenren i Danmark med prisuddeling og live-optræden med nogle af de største skandinaviske profiler til Danish Music Award Blues, der uddeles i Turbinen til august.

Den ikoniske fuglestatuette, der hylder det ypperste inden for dansk musik, Danish Music Awarden, uddeles igen i år inden for kategorien blues hos Turbinen i Randers. Dansk Rock Samråd (ROSA) og JazzDanmark uddeler tre priser og hylder sammen med Turbinen og Randers Kommune den historiske og udtryksfulde musik og dens talentfulde udøvere ved Danish Music Awards Blues (DMA Blues) 15. august.

Gunnar K. Madsen, Formand for ROSA, ser frem til en aften for musikelskere med hyldest til den indflydelsesrige genre. "Bluesmusik er både tradition og nutid. Musikkens rødder er afrikanske – men den påvirker mange musikalske genrer og stilarter verden over – både rytmisk og melodisk. ROSA og SPOT Festival er glade for – sammen med JazzDanmark og Turbinen i Randers – at være med til at hædre bluesmusikkens fremmeste musikere og formidlere. Dette års DMA Blues vil ligesom sidste års roste arrangement bringe både traditioner og fornyelser i spil," siger han.

Først og fremmest en live-aften

Der uddeles tre priser: "Årets Bluesudgivelse", "Årets Blues Livepris" samt den nye ildsjælepris "Årets Hoo-chie Coochie Man/Woman", som er en publikumspris. Men DMA Blues handler mindst ligeså meget om glæden ved live-blues, og derfor er der planlagt et live-program med nogle af Skandinaviens bedste bluesmusikere – kompetent dirigeret af kapelmester og multiinstrumentalist svenske Gustaf Ljunggren og ledsaget på trommer af Casper Simonsen.

Aftenens live-optrædende er:

Uffe Steen – guitarlegenden vandt sidste år en DMA Blues for sine fremragende live-koncerter, og den rutinerede blues- og jazzmusiker er kendt for sit karakteristiske guitarspil gennem mange år.

Svante Sjöblom – den svenske bluesveteran indtager også Turbinens scene ved prisfesten, og publikum kan se frem til en erfaren bluesmand med flere anerkendelser og priser i bagagen.

Herudover vil et 3. live-navn blive annonceret, som datoen rykker nærmere.

Aftenens konferencier er den danske guitarist, sanger og sangskriver M.C. Hansen, der sidste år vandt "Årets Sangskriver" ved Danish Music Award Folk, og den garvede storyteller er derfor velbevandret i at gelejde denne aften sikkert fra start til slut.

DMA Blues afholdes i Turbinen i Randers 15. august med plads til 145 publikummer.

Arrangører

Log på