Mette Vangsgaard
Født 1968, uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Adskillige solo- og gruppeudstillinger i Danmark, Sverige, Japan m.fl. Modtaget mange legater bl.a. Dansk Kunstråds arbejdslegater, Henry Heerups legat, Akademirådets Rejselegat, Becket Fonden.
Repræsenteret bl.a. på Statens Kunstfond, Kunsten Museum of Modern Art, Grimmerhus Museum of international Ceramic Art, Vejen Kunstmuseum, Københavns Kulturfond, Keramikmuseet Clay.
Om mit kunstneriske arbejde: Det seneste år har jeg fortrinsvis arbejdet med keramiske skulpturer. Jeg modellerer dem op i hånden og glaserer dem med keramiske glasurer. De former og historier, jeg arbejder med, udspringer fra noget, jeg har oplevet, og hvert værk fungerer som bearbejdede sanseindtryk af virkeligheden. Primært handler værkerne om det moderne menneskes liv, og om hvordan mennesket og naturen bliver ved med at hænge uløseligt sammen.
Skulpturerne, jeg viser i Randers Kunstforening, er en lille smagsprøve på projektet Helium, som jeg skal udstille på Odsherreds Kunstmuseum i 2024. Helium handler om Danmark, hvor jeg med lige dele humor og alvor prøver at skildre vores fælles historie, hvad er der tilbage? Hvad kan vi tage med os?
Christian Schmidt-Rasmussen
Uddannet på Det kongelige Danske Kunstakademi 1986-92. Lektor ved Det Jyske Kunstakademi 1998-2004. Arbejdet for Statens Kunstfonds legat- og indkøbsudvalg 2011-13.
Legater og priser: bl.a. Jens Søndergaards malerlegat, Kristian Zarthsmanns legat, Statens Kunstfond treårige arbejdslegat, 3. pris ved Carnegie art Award 2011.
Repræsenteret på bl.a. Statens Museum for Kunst, Danmark, Kobberstiksamlingen, Kastrupgård samlingen og Sammlung Essl i Wien.
Christian Schmidt-Rasmussen (f.1963) er en visuel kunstner. Han arbejder med maleri, installationer og poesi. Har i 2020 afsluttet en større udsmykning til en kommende metrostation på Mozarts plads i København og en offentlig tilgængelig udsmykning til et boligbyggeri i Køge.
Christians praksis har altid været nomadisk, og han henter inspiration alle steder fra. Han beskriver selv sit arbejde med sine malerier som at tager på en rejse. En rejse, hvor rejseplanerne ofte bryder sammen, og man ender et helt andet sted end det oprindelige udgangspunkt.
Han vil gerne invitere publikum hen til et sted, ind i et univers som noget andet, end der hvor publikum netop kom fra. Hen til et sted, hvor der er plads og rum til fantasi og dagdrømmeri.
I de nyeste malerier kan man opleve en række værker, der alle er sat i et surrealistisk og farverigt univers, hvor dyr og symbolske figurationer som sole og måner udspiller forskellige scenarier. Maleriernes fantasifulde og teatralske leg med dyr, som de bærende karakterer for fortællingerne, sender tankerne hen på børnebogsuniversernes fremstillinger og fortællinger. Særligt ‘Alice i eventyrland (1865)’ af Lewis Carroll, hvor læseren tager med Alice på en rejse igennem kaninhullet til et univers, hvor der gemmer sig noget foruroligende og ukontrolleret under overfladen.
Udstillingen er også åbent 24-26. aug. kl. 11-16.
Udstillingen støttes af Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, Spar Nord Fonden og Randers Festuge.