Info

Lør. 20. aug.

10.00 - 14.00
Den Grønne Plads, Kirketorvet
Entré: Gratis
Arrangør: Grønne Områder og Friluftsliv, Randers Kommune

Randers Kommune har et mål om at rejse i alt 3000 hektar ny skov, og inden året er omme kommer de første skove til at se dagens lys. Det sker i Over Hornbæk og Langå, hvor plantningen af i alt 12 hektar klimaskov går i gang til november. Men hvad skal skovene hedde?

Det kan alle nu komme med forslag til i forbindelse med en navnekonkurrence, som Randers Kommune netop har skudt i gang.

Læs mere om konkurrencen og indsend forslag til navne på www.randers.dk/skov senest den 20. august 2022, eller kom forbi standen på festugen og deltag i konkurrencen.

Klimavenlig og bæredygtig

Randers Byråd har besluttet, at kommunen skal nedbringe CO2 udledning med 70 procent inden 2030, og at kommunen generelt skal række efter FN’s 17 verdensmål. En væsentlig del af indsatsen for at nå disse mål er at plante klimaskove med træer, der er særligt effektive til at opsluge CO2. Skovrejsningen skal ske i tæt samarbejde med landbruget, industrien, detailhandlen og mange flere.

Den nye klimaskov i Langå kommer til at ligge ved Selagervej mellem Langå Mark og Ulstrupvej, mens skoven i Over Hornbæk vil grænse op til Himmelbovej, Klørupvej og Overvænget. Træarterne bliver primært løvtræer, som naturligt vokser i Danmark og hurtigtvoksende nåletræer. I skovene kommer også stier, så de kan bruges som rekreative områder.

Frugttræer eller Rejsekort til offentlig transport

Hvad skovene kommer til at hedde bliver afgjort til september. Her vil en komité bestående af Nick Zimmermann og en lokal repræsentant fra hvert af de to områder vælge hvilke navneforslag der går videre. Og på miljø- og teknikudvalgets møde den 13. september bliver det besluttet, hvad de to skove skal hedde.

Ud over æren at navngive en skov, får vinderne som præmie mulighed for at vælge mellem tre frugttræer til haven eller et Rejsekort til offentlig transport på 500 kr. Vinderne får direkte besked.

Læs mere...

Arrangører

Log på