Info

Lør. 13. aug.

14.00 - 14.30
Randers Bibliotek
Entré: Gratis
Arrangør: Kulturafdelingen - Randers Kommune

ARRANGEMENTET ER AFLYST

Den svenske performancekunstner Maria Lepistö holder et humoristisk og hjerteligt oplæg om den 12 timer lange landskabsvandring, hun foretog i Randersområdet sidste år i forbindelse med kunstprojektet Walking Landscapes. Under sin vandring stødte Maria på en række forskellige dyr, som hun betragter som indbyggere i Randers kommune. I oplægget inviterer Maria publikum til at reflektere over, hvilken rolle dyrene spiller i vores liv: Udgør de motivet for et naturfotografi ved Gudenåen? Er de husdyr hjemme på vores bopæl? Underholder de os i Randers Regnskov? Eller er de gjort til handelsvarer i kødindustrien ved Danish Crown?

Maria er optaget af historiefortælling, det talte ord og stemmens rytme og emotioner. I sin kunst blander hun forskning, følelser og et ønske om at strække sproget i nye retninger. Dette udmønter sig i hendes mangeårige arbejde med den menneskelige tilegnelse af dyrelyde. I 2013 dannede hun performancefællesskabet The Animal Sound Society, hvor hun og en række internationale kunstnere optræder med deres lidt specielle talent, hvor de har lært sig selv at imitere alverdens dyrelyde.

Det er gratis at deltage – tilmelding ikke nødvendig.

Varighed: 25 minutter.

OBS! Oplægget bliver afholdt på engelsk.

Oplægget afholdes i forlængelse af udstillingen Walking Landscapes, som du gratis kan besøge 8.-19. august i Kulturhusets store sal. Udstillingen dokumenterer 10 kunstneres unikke landskabsvandringer, som fandt sted i Randers og omegn sidste sommer. Maria Lepistö var en af de kunstnere, som deltog, og i udstillingen kan du opleve fotos, video, tekst, genstande m.m., som knytter sig til Marias og de andre kunstneres vandringer.

Arrangører

Log på