Info

Man. 16. aug.

14.30 - 16.30
Fladbro
Entré: Gratis
Arrangør: Randers Amts Historiske Samfund

Turen er på gode stier og i roligt tempo. Vi ser og hører om:

  1. Chr. III`s kanal, der i forsættelse af borgerkrigene omkring Grevens Fejde og Reformationen blev gravet og ført de 6 km ind til og omkring Randers og den nyanlagte fæstningsby omkring det ombyggede Gråbrødre Kloster, der blev til Randers Slot og senere blev kendt som Dronningborg. Chr. III`s kanal med den omlagte Nørreå løb i ca. 150 år fra Fladbro og omkring Randers med udløb neden for nutidens Østervold.
  2. Den Østjyske Længdebane, der gennem ca.100 år, først med Aarhus-Randersbanen fra 2. september 1862, løb forbi Fladbro ind til Randers. Og vi hører om, hvordan Jernbanen helt frem til 1960`erne var rygraden i Randers som industriby og dermed også om det Scandia, der blev anlagt af de britiske jernbaneingeniører.
  3. H.C. Andersen der skrev "Jylland mellem tvende have" i hestevogn - lige her- undervejs forbi Fladbro fra Randers til Hjermind præstegård. Vi hører desuden om Fladbro som Randrusianernes yndede turistmål med keglebane og parkunderholdning og transport fra Randers til Fladbro med jernbane eller med turbåd ad Gudenå og Nørreå.

Arrangører

Log på