Info

Man. 16. aug.

06.00 - 18.00
Helligåndshuset
Entré: Gratis
Arrangør: Randers Event

TID: 16. aug. kl. 10.00-22.00
KATEGORI: Broderi/billedkunst
RUTE: Helligåndshuset er møde- og slutsted for de seks vandringer, der foretages i løbet af dagen
DELTAG: Kl. 14 eller kl. 17.15 kan du komme med på en times vandring. Eller vær med til at brodere på det store værk ved Helligåndshuset. Se mere nedenfor.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

FORGRENINGER

By og natur smelter denne dag sammen i et kunstværk foran Helligåndshuset i Randers. Deltagende publikummer skaber i fællesskab et broderet mønster af genbrugsmaterialer, naturmaterialer og fundne objekter indsamlet under dagens 6 vandringer. Værket vil tage form som en slags blomst og tager derved naturen med helt ind i bymidten.

Udgangspunktet er ophængte snore mellem to lygtepæle foran Helligåndshuset. Som dagen skrider frem, vil værket forgrene sig i takt med, at materialerne indsamles, og publikum broderer.

Ved at benytte naturmaterialer og genbrugsgarn forenes menneske og natur, ligesom vandringernes veksling mellem by- og naturlandskaber, helt bogstaveligt, knytter bånd. Vandringerne starter alle fra Helligåndshuset, hvor Mette Rishøj sideløbende deltager i en udstilling. De 6 vandringer skaber i sig selv et mønster på bykortet.

Ubekendte faktorer har en stor indvirkning på det færdige værk, så som antal publikummer, hvad de medbringer, arbejdsindsats, vejret, etc., ligesom de materialer, der findes på vandringerne, vil bidrage til at skabe overraskende oplevelser og udfordringer.

Det færdige kunstværk bliver hængende ugen ud og vil i den periode undergå en forvandling via de hurtigt forgængelige naturmaterialer, der gennem udtørring og solblegning vil forandre sig op mod de farverige snore.

 

 

OM DELTAGELSE

Publikum inviteres til at være med til at brodere. Blot mød op foran Helligåndshuset ved Konen med Æggene, og medbring garn, snor og broderirester til at brodere ind i værket. Det kræver ingen forkundskaber, og alle kan deltage.

Du kan også gå med på vandring. Afgang fra Helligåndshuset ved Konen med Æggene:
Kl. 14 til Vestparken eller kl. 17.15 til Skovbakken. Varighed ca. 60-75 min.

Alle kan deltage. Tag gerne praktiske sko på. På turen er du med til at samle ting til værket og opfordres til at brodere de indsamlede materialer ind i værket i fællesskab med andre deltagere. Man kan også vandre uden at samle ind og brodere.

OM KUNSTNEREN

Billedkunstner Mette Rishøj arbejder på tværs af forskellige kunstformer – maleri, keramisk skulptur, broderi, installation, grafik. Hun udforsker forholdet mellem menneske og natur i den antropocæne tidsalder. Med en undersøgende tilgang behandler hun dualiteten i menneskets samspil med naturen og inspirerer til refleksion over menneskets væren i verden og altings forbundenhed.

I Rishøjs atelier bliver der konstant eksperimenteret. Motiver og strukturer ommøbleres på både lærred, broderi og i ler. Værkerne er visuelle eksplosioner, en teknisk leg med lag og materialer. Her møder det ekspressive udtryk en stram linjeføring, og resultatet er en næsten abstrakt motivverden af arkitektur og landskaber.

Mette Rishøj har lavet flere offentlige udsmykninger, haft utallige separat- og museumsudstillinger i ind- og udland og er repræsenteret på Fanø Kunstmuseum og diverse samlinger.

Arrangører

Log på