Info

Lør. 17. Aug.

10.00 - 15.00
GAIA Museum
Entré: Gratis
Arrangør: GAIA Museum

Philippe Saxer voksede op i Bümpliz, i den vestlige del af Bern, og stod i lære som glarmester. Her begyndte han at tegne og male selv og sælge sine værker til ganske beskedne priser.

Psykisk sygdom krævede gentagne ophold i psykiatriske klinikker. Dette førte ham til Waldau-klinikken på Universitetshospitalet for Psykiatri Bern (UPD). Fra 2006 begyndte Philippe Saxer at arbejde på et kunstnerværksted ved Waldau, som kunstmaler Otto Frick havde oprettet i 2003 som en forening.

Philippe Saxer arbejdede hurtigt, med utrolig regelmæssighed og udtryksevne. Han ønskede at være både hurtig og fejende i den kunst, han skabte. Han studerede papirets blanke overflade som i trance eller ekstase, inden det blev forvandlet til forunderlige og foruroligende tegninger. 

I Alfredo Knuchels 2004-dokumentarfilm Halleluja! Herren er gal, skildres Philippe Saxer sammen med andre kunstnere fra Waldau psykiatrisk klinik. Philippe Saxer døde 48 år gammel, den 22. december 2013. Filmen kan ses på GAIA Museum hele ugen.

Mandag til fredag er der mulighed for at spise frokost i Café GAIA Papaya. Vi tilbyder salatbar og dagens ret fra kl. 11.45-13.15. Bestil evt. bord på gaia@randers.dk eller 89 15 83 37.

Arrangører

Log på