Info

Ons. 14. Aug.

19.00 - 21.30
Helligåndshuset
Voksne: 60 kr.
Arrangør: Randers Fortællerne

”Baggårdsfortællinger” begynder i år ved Helligåndshuset, som blandt andet har huset Randers Latinskole og Teknisk Skole i gamle dage. Her mødes aftenens fortællere og tilhørere med billetter. De 40 klapstole fordeles til deltagere, der har billet med lån af klapstol. Billetterne er købt hos AOF Randers fra den 5. august. I samlet trop vandrer vi, nu med klapstole under armene, mod det første fortællested. Efter aftenens første skolehistorie går turen videre fra den ene unikke baggård, have eller plads til den næste i den nordvestlige del af bykernen, og vi hører den ene forunderlige, fornøjelige historie efter den anden. Alle historiernes omdrejningspunkt er i år ”skolen”.

Randers Fortællerne og deres gæstefortællere bidrager med fantastiske og underfundige  fortællinger af mange slags, bl.a. eventyr, barndomserindringer, fortællinger med historisk strejf, humoristiske og dramatiske historier. Der er nutidige fortællinger og historier fra gamle dage. Nogle historier har fortællerne selv oplevet, andre er inspireret af litteratur og fantasi. Randers bys historie indgår kun perifert i fortællingerne.

Onsdag den 14. august er gæstefortæller Freya Hvaste fra Mariager på programmet sammen med Randers Fortællerne Vibeke Svejstrup, Rune Green og Ann-Louise Lauridsen. En ung gæstefortæller, Johannes Guttorm Thomsen, når heldigvis også frem for at fortælle sin skolehistorie.

Torsdag den 15. august vil Peter Staugaard, gæstefortæller fra Vorup, og Søren Erik Nissen, gæstefortæller fra Ø. Bjerregrav, samt Randers Fortællerne Lisbeth Nielsen, Anne-Mie Dollerup og Aase Klith give historierne liv og mæle.

Birthe Stegmann vil de to aftener lokke sprøde toner ud af sin harmonika for at sætte tempoet for byens puls og skabe den rette stemning for fortællingerne.

Fortællinger og musik klæder hinanden, ikke mindst i smukke og unikke omgivelser. Flere Randersborgere stiller også i år private gårde og haver til rådighed for "Baggårdsfortællinger" og Randers Fortællerne og deres gæster. Randers Fortællerne vil gerne være med til at øge kendskabet til byens kvaliteter og give deltagerne gode oplevelser af usædvanlig karakter i unikke byrum.

Med nye fortællinger, nye fortællere og nye fortællesteder sætter Randers Fortællerne og deres gæstefortællere fokus på byens liv med eventyrlige og underfundige skolefortællinger af mange slags med udgangspunkt i livet på den gamle skole i Søren Møllers Gade. 

Turen går begge aftener fra Helligåndshuset midt i byen. Med et godt tag i klapstolene følger vi ruten videre mod området omkring den om- og nybyggede Søren Møllers Gades Skole, som består af kendte og markante bevaringsværdige bygninger. Flere skolefortællinger venter forude inden turen går til aftenens sidste sted, hvor kaffe og te samt kage er gjort klar til servering. Randers Fortællerne glæder sig til at være værter. Nu er det tid til et par små kaffehistorier.  

Billetter á 60 kr. - inkl. kaffe/te og kage samt evt. lån af klapstol købes eller bestilles hos AOF Randers, Odinsgade 4, tlf. 86 43 00 00 fra mandag den 5. august. Medbring gerne en lun trøje, hvis det mod forventning skulle blive en kølig aften. I tilfælde af styrtregn eller lign. flyttes "Baggårdsfortællinger" til Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1.

"BAGGÅRDSFORTÆLLINGER" ER STØTTET AF RANDERS FESTUGE 2019

Læs mere, evt. køb billet...

Arrangører

Log på