Info

Tir. 14. Aug.

16.30 - 17.30
Østervold
Entré: Gratis
Arrangør: Randers Event

100% FREMMED? er et dokumentarisk kunstprojekt med 100 portrætter og 100 tekster af 100 borgere, der statistisk repræsenterer de 161.000 mennesker, der har fået asyl i Danmark i tiden 1956-2017.

Vandringen igennem den danske flygtningehistorie starter med en introduktion til udstillingen, hvor I kan høre mere om baggrunden for projektet, hvordan og hvorfor vi bruger Tivoli som kulisse og de politiske tiltag der har gjort at vi starter den danske flygtningehistorie i 1956.

Herefter begiver vi os på en gåtur igennem udstillingen, hvor vi starter med at fortælle om nogle af de første flygtninge som kom til Danmark, blandt andet fra Ungarn (1%) i 1956.

Vi bevæger os på denne måde op igennem den danske flygtningehistorie, frem til i dag hvor mange af de flygtninge som kommer til Danmark, kommer fra Syrien. I vil herigennem få et særligt indblik i enkelte fortællinger fra udstillingen, om Danmark i verden og verden i Danmark igennem de sidste 60 år.

Én af de portrætterede deltagere fra udstillingen vil være tilstede og fortælle jer sin egen historie – Vi indbyder til at I som publikum stiller spørgsmål og at vi på denne måde, kan skabe en dialog omkring nogle af de mange emner som udstillingen berører.

Vandringen varer en time.

100% fremmed? er en festival i uge 33 og 34. Læs mere her: kultur.randers.dk/100procent

Arrangører

Log på