Info

Lør. 18. Aug.

10.00 - 16.00
Dronningekajen
Entré: Gratis
Arrangør: Randers Kommune

Besøg havnegadeboksen, Byen til Vandets nye mødested og udstillingsrum. Kom og få mere viden om den fremtidige transformation af havnearealerne i Randers og gi' os dine inputs til udviklingen. 

Borgmesteren indvier Havnegadeboksen

Kl. 10:00 er den officielle indvielse af Havnegadeboksen med borgmester Torben Hansen. Hør borgmesteren fortælle om byrådets visioner for transformationen af de bynære havnearealer i Randers, som sker over de næste årtier. 

Infofest om Byen til Vandet

Måske undrer du dig over, hvornår der sker noget i Byen til Vandet... Faktisk arbejdes der på højtryk bag kulisserne for at sætte skub i udviklingen, men mange ting skal afklares, for det skal gøres ordentligt. På Havnedagen inviterer Randers Kommune til infofest, hvor du kan se, læse og høre mere om, hvad der sker i udviklingsprojektet. Hør f.eks. om den nye Klimabro, tidsplan for udviklingen af havnearealerne, økonomien i Byen til Vandet, klimatilpasning af Randers midtby og processen omkring busterminalen. 

Kig forbi til en uformel dialog med de folk fra Randers Kommune, som til daglig arbejder med Byen til Vandet. 

Ta' bare børnene med - og de unge!

Både børn, unge og voksne inviteres indenfor i Havnegadeboksen.  

Børn og unge kan blandt andet møde Ungerådet, der står klar til at indsamle børn og unges drømme for fremtidens Randers. Ungerådet afholder konkurrencer i løbet af dagen, hvor man kan vinde biografbilletter (se mere i særskilt programpunkt).

For de mindre børn er der sjove aktiviteter som sandkasse, vandleg og skattejagt, hvor man kan vinde en børnebog om livet ved fjorden. Det er også muligt at prøve børneyoga med vandet som tema (se særskilt programpunkt).

Dialog i Byen til Vandet-forum

I Havnegadeboksen kan du tilmelde dig det nyopstartede Byen til Vandet-forum, som er din mulighed for at følge byens ambitiøse udviklingsprojekt på og omkring de nuværende havnearealer. Som medlem får du mulighed for at deltage i eksklusive workshops og fyraftensmøder. Her kan du komme med dine inputs til, hvad du mener er bedst for Randers i fremtiden. Tilmelding til borgerforum er helt uforpligtende.

Hør om tilpasning til stormflod og skybrud

Du kan også høre mere om, hvordan Randers ruster sig til fremtidens skybrud og stormfloder. Med billeder, film og fysiske modeller kan du se forskellige forslag til, hvordan Randers i fremtiden rustes til at modstå en stormflod - og vi vil rigtig gerne høre, hvilke ideer du bedst kan lide!

 Med demonstrationer og leg for både store og små kan du få fornemmelsen af, hvor meget vand vi forventer i fremtiden - og hvordan vi kan forebygge skader. Vandmiljø Randers står klar til at fortælle om deres arbejde med klimatilpasning. Du får seneste nyt om det kommende projekt i Storkeengen, Vorup – et projekt der netop er udråbt som et af Danmarks 100 bedste klimaprojekter. Og REGNhytten – Vandmiljø Randers’ nye forsøgs- og formidlingscenter omkring lokal afledning af regnvand (LAR) – giver fif til, hvordan du kan bruge regnvand i egen have.

Det kan du også opleve ved Havnegadeboksen 

  • Start dagen tidligt med morgenyoga med vandet som tema og få fornemmelsen af, hvordan vores havn i fremtiden kan blive et sted, der indbyder til ophold. Senere er der også yoga i børnehøjde, hvor vandet også bliver omdrejningspunkt (se særskilt programpunkt).
  • Gå på opdagelse i gamle kort over byen og spot hvor de historiske fotografier er fra (på Østervold, foran kulturhuset) 
  • Besøg også vandsportsforeningerne på Dronningekajen, og bliv inspireret til nye måder at opleve Gudenåen og Randers Fjord.
  • Ta' med på historisk byvandring om havnens fortid og fremtid (se særskilt programpunkt)
  • Tilmeld dig borgerforum og ta' på sejltur med Lillebjørn (begrænset antal pladser, se særskilt programpunkt)

Alle aktiviteter der afholdes i forbindelse med eventen om Byen til Vandet er gratis. 

Læs mere...

Arrangører

Log på