Info

Tor. 16. Aug.

19.00 - 21.30
P-pladsen v/ Sejl- og Motorbådsklubben "Fjorden"
Entré: 60 kr.
Arrangør: Randers Fortællerne

”Baggårdsfortællinger”, der er støttet af Randers Ugen 2018,  begynder på P-pladsen ved Sejl- Og Motorbådsklubben ”Fjorden” i Toldbodgade. Her mødes aftenens fortællere og tilhørere med billetter. I samlet trop vandrer vi mod det første fortællested. Undervejs fordeles 40 klapstole til deltagere, der har billet med lån af klapstol. Billetterne er købt hos AOF Randers fra den 6. august eller hos FOF Randers fra den 13. august.Turen går videre fra den ene unikke baggård, have eller plads til den næste i den østlige del af bykernen, og vi hører den ene forunderlige, fornøjelige historie efter den anden.

Randers Fortællerne og deres gæstefortællere bidrager med fantastiske og underfundige  fortællinger af mange slags, bl.a. eventyr, barndomserindringer, fortællinger med historisk strejf, myter, sagn, humoristiske og dramatiske historier. Der er nutidige fortællinger og historier fra gamle dage. Nogle historier har fortællerne selv oplevet, andre er inspireret af litteratur og fantasi. Randers bys historie indgår ikke i fortællingerne.

Onsdag den 15. august er gæstefortæller Søren Erik Nissen, Ø. Bjerregrav, på programmet sammen med Randers Fortællerne Lisbeth Nielsen, Ann-Louise Lauridsen, Vibeke Svejstrup og Aase Klith.

Torsdag den 16. august vil Else Abrahamsen og Pia Stephenson, gæstefortællere fra Aarhus, og gæstefortæller Søren Erik Nissen samt Randers Fortællerne Rune Green og Vibeke Svejstrup give historierne liv og sjæl.

Birthe Stegmann vil de to aftener lokke sprøde toner ud af sin harmonika for at skabe den rette stemning.

Turen går begge aftener fra P-pladsen ved Sejl- Og Motorbådsklubben ”Fjorden” med kurs mod J.V. Martins Plads og Tøjhushavekvarteret, hvor fortælling og musik frydefuldt spiller sammen med den unikke stemning, som hver gård og hver have rummer. Med klapstole under armene følger vi ruten videre af bl.a. Marienlundsgade, Tøjhushavevej, Moltkesgade og Dronningensgade. Vi passerer Lene Bredahls Gade og Gaia Museum og når efter flere fortællinger frem til Niels Ebbesens Gade og en trappe. Næste fortælling venter forude inden turen går til aftenens sidste sted, hvor kaffe og te samt kage er gjort klar til servering. Randers Fortællerne glæder sig til at være værter. Nu er det tid til et par små kaffehistorier.

Billetter á 60 kr. - inkl. kaffe/te og kage samt evt. lån af klapstol - kan købes eller evt. bestilles hos FOF, J. V. Martins Plads, tlf. 87 12 40 40 fra den 13.08. eller hos AOF, Odinsgade 4, tlf. 86 43 00 00 fra den 06.08. Der er 40 billetter med lån af klapstole. Et mindre antal billetter til deltagere med egen stol købes også hos FOF eller AOF.

Medbring gerne en lun trøje, hvis det mod forventning, skulle blive en kølig aften.I tilfælde af styrtregn eller lign. flyttes ”Baggårdsfortællinger” til FOF Randers, J. V. Martins Plads.

Fortællinger og musik klæder hinanden, ikke mindst i smukke og unikke omgivelser. Flere Randersborgere stiller også i år private gårde og haver til rådighed for "Baggårdsfortællinger" og Randers Fortællerne og deres gæster. Randers Fortællerne vil gerne være med til at øge kendskabet til byens kvaliteter og give deltagerne gode oplevelser af usædvanlig karakter i unikke byrum.

I Randers´ mange spændende baggårde og haver er der siden 2002 blevet fortalt fantastiske, forunderlige og finurlige historier, myter, sagn, eventyr og skrøner i Randers Ugen. Fra 2004 har der været mulighed for at opleve den levende fortælletradition udendørs to gange årligt, i maj og i august, som et af Randers Ugens tilbud til borgerne.

”Baggårdsfortællinger” i august er støttet af Randers Ugen 2018

Mere information om ”Baggårdsfortællinger” og Randers Fortællerne kan ses på www.randersfortaellerne.dk og www.facebook.com/RandersFortaellerne

Læs mere...

Arrangører

Log på